totop

3interCat

iWith.org's Net

MORE INFO :

iwith.org

Join the iWith team

Headline news

Fundació Quepo

S’acaba el setembre i s’acosta la Mercè. Això vol dir que tenim l’Associa’t a la festa a tocar (a tocar? res… 2 dies, ja ho tenim aquí!). Aquesta ja serà la tercera edició que, des de Quepo, ens fem càrrec de l’estratègia de comunicació la trobada d’entitats a la Plaça Catalunya. Una responsabilitat i un luxe per tot l’equip.

Aquesta edició de 2018 hem consolidat l’estratègia de comunicació participativa (assajada el 2016 i arrencada el 2017). Hem treballat de forma participativa amb les entitats. Hem produït la campanya i farem la cobertura de l’esdeveniment. Les xarxes, la relació amb la premsa i la producció dels materials.

Del 22 al 24 de setembre, a la plaça, les entitats no només es “mostren”, sinó que “fan”. I fan de forma col·laborativa, amb gairebé 50 activitats en xarxa (de les 200 que conformen el programa). Les entitats són les protagonistes, i nosaltres les facilitadores. En paraules de l’Oscar Rebollo, Director del Servei d’Acció Comunitària de l’Ajuntament de Barcelona, “ens hem de felicitar per la consolidació del nou model. Felicitem-nos per una aventura que ha funcionat”.

Un dels nous reptes per aquesta edició era el de tenir més presència als mitjans. I com a resultat del treball per assolir aquest repte tenim una novetat preciosa: un xou radiofònic que han prepart 7 ràdios comunitàries, treballant de forma conjunta. Serà una marató radiofònica, en directe des de la plaça, on s’hi explicarà què fan les associacions de Barcelona i que s’emetrà de forma simultània pels seus canals.

Per fer el repte encara més gran, fa uns dies es va emetre per betevé el documental Associa’t a la Festa: la Mercè de les entitats, produït per l’Associa’t a la Festa i Quepo, dirigit per la nostra companya Alba Forés i realitzat per Joaco Barcala.

El documental explica què hi ha darrere del projecte Associa’t a la Festa. Com es prepara, com es viu i com es materialitza una estratègia de comunicació que es posa en marxa mesos abans i que compta directament amb les associacions per dissenyar-se. Un programa elaborat entre totes les entitats que han participat en les tres sessions de comunicació participativa. L’objectiu, crear tots els elements d’una campanya: des de la finalitat i les comunitats a qui va dirigida, fins al cartell, lemes, relat, imatge gràfica i peces audiovisuals. Aquest procés té la intenció de fidelitzar els vincles amb la ciutadania i crear sinergies entre les diverses entitats que hi participen. De tot plegat us en vam parlar una mica en alguns dels articles publicats al bloc 😉

Si voleu, podeu recuperar el documental, que es va emetre dissabte dia 15 de setembre al vespre al programa Doc’s, i ara ja està disponible al seu web.

Aquests dies, betevé també ha apostat per visibilitzar l’associacionisme en un altre dels seus programes més emblemàtics i amb veu directa de la ciutadania: Codi de barris. Presentat per la Laura Sangrà i la Brigitta Lamoure, entre molts i reconeguts col·laboradors, dedicarà el segon programa de la temporada a parlar d’associacions de Barcelona. Serà aquest vespre, a les 22:15h!

Ja ho veieu, la festa de les entitats es consolida, i nosaltres estem molt contentes de formar part d’aquest projecte i d’aquest gran equip. La feina ja està feta, ara només queda compartir-ho amb totes vosaltres.

Ens veiem a la plaça!

L'entrada Sabeu què hi fan una astrònoma, un acròbata i una puntaire a la Plaça de Catalunya? ha aparegut primer a Quepo | Comunicació per a la transformació social.


Source: Fundació Quepo
20/09/2018
Quepo
Latest in News


iWith.org Improving the World using Information Technology to Help Organizations
Google + Facebook Twitter Youtube Rss